Skip links

Kayısı Çekirdeği

We provide digital experience services to startups and small businesses.

Kayısı çekirdeği A, D, K ve E vitamini içeriği ile zengin mineraller içermektedir. Kanserle mücadele için gerekli olan laedri maddesini içermektedir. B17 vitaminini içermesi, özellikle kanseri yenmede çok önemli bir kaynaktır. Ek olarak kayısı çekirdeği, bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyonu dengeler, cilt için çok faydalıdır. Günlük harcanan enerjinin yerine geçebilecek vitamin ve minerallere sahip olan önemli bir besindir.
Kükürtlü veya natürel kayısı çekirdeğinin çıkarılmasıyla elde edilir. Bu iki tip kayısı çeşidine göre çekirdeklerin tatlarında da farklılıklar oluşmaktadır. Natürel kaysının çekirdeği biraz acımsı bir tada sahiptir. Natürel Kayısının çekirdeğine acı çekirdek denir. Daha doğal ve hafif acımsı bir tadı vardır. Tatları genel olarak bademe çok benzer. Kükürtlü kaysının çekirdeği ise daha mayhoş bir tada sahiptir.
Çeşitleri;
İslimli ve Acı kayısı çekirdeği

Botanik ismi: Prunus Armeniaca L.
Menşei: Malatya
Hasat Zamanı: Temmuz
En yaygın çeşitler: Hacıhalilaoğlu, Kabaaşı, Çataloğlu, Soğancı, Hasan Bey
Üretim tesisi: Vesta Malatya
Ambalaj stilleri: Dökme (12,5 veya 5 kg mukavva kutularda), perakende poşetler: 50-1000 gr yastık poşetler, 200 – 1500 gr doybag poşetler, 200 – 500 gr, kartonet veya tepsiler (tahta / plastik / köpük) 250 – 500 g.
*Çekirdeksiz bütün kayısı, doğranmış (kesme) ve ezmeler
*Konvansiyonel ve Organik

100 gr kayısı çekirdeğinde;

  • Enerji 604 kcal
  • Karbonhidrat 13,4 gr
  • Diyet Lif 0,8 gr
  • Protein 25 gr
  • Yağ 50,7 gr
  • C vitamini 5 mg
  • Potasyum 599 mg
  • Kalsiyum 26 mg
  • Demir 9,2 mg

Paketleme Seçenekleri

GALERİ