Skip links

Üzüm

We provide digital experience services to startups and small businesses.

Günlük harcanan enerji ve sporun yerine geçecek zengin lifli, doğal bir şekerdir. Siyah ve sarı olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Sultaniye(sultana) ve Thompson(siyah üzüm) kurutma aşamasında belirlenen isimlerdir.
Tüketilen bir avuç, yaklaşık 30 gr kuru üzümde yüksek miktarda potasyum, demir ve kalsiyum bulunur. İçerdiği şeker ile günlük ihtiyacımızı mükemmel bir enerji deposu ile karşılarız. Porsiyon miktarı dikkatli ayarlanmalıdır.
Yapılan araştırmalara göre kuru üzüm bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterol seviyesini ayarlar, uzun tokluk hissi ve mideyi rahatlatma gibi birçok faydası vardır.

Kuru Üzüm Sizeları;

Kuru üzüm renklerine göre ayrılmıştır. Koyudan açığa göre 7 (en koyu) ,8,9,10 ve 1(en açık) numara olarak adlandırılır.

Botanik adı: Vinis vitifera L.
Menşei: İzmir & Manisa, Türkiye
Hasat Zamanı: Ağustos, Eylül
Çeşitler: Sultaniye 
Üretim yeri: Vesta İzmir 2 (Kemalpaşa)
Ambalaj stilleri: Dökme (12,5 veya 5 kg’lık kartonlar), perakende poşetler: 50-1000 gr yastık poşet, 200 – 1500 gr doybag poşet, 200 – 500 gr, mini kutular: 14 gr – 50 gr

*Konvansiyonel ve organik meyveler mevcuttur

100 gr kuru üzümde;

  • Enerji 304 kcal  
  • Karbonhidrat 66,8 gr
  • Kalsiyum 50 mg                   
  • Yağ 1,3gr
  • Diyet Lif  3,42gr
  • Protein 3 gr
  • Şeker 59,20gr
  • Demir 1,9 mg
  • Fosfor 190 mg
  • Sodyum 11 mg
  • Magnezyum 32mg
  • Çinko 0.22 mg
  • Selenyum 4 mg
  • Potasyum 813 mg
  • A vitamini 5 mg
  • C vitamini 2,3 mg

Paketleme Seçenekleri

GALERİ