Skip links

Kuru Domates

We provide digital experience services to startups and small businesses.

Kurutulmuş domates ihracatı, Türkiye’nin kurutulmuş sebzeler arasında hem miktar hem de satış değeri açısından uzun süredir birinci sırada yer almaktadır.
Güneşte kurutulmuş domates, salçalık cinsi domateslerin kurutulmasından elde edilir. Güneşte kurutma işleminde, elle kesim yapıldıktan sonra brandalar üzerine serilerek güneş ışığında kurutulmaya bırakılır.
Kurutulmuş domates içerisinde yüksek oranda protein, demir, C vitamini ve kalsiyum bulunmaktadır.
İnsan vücudu için gerekli C vitaminin %40’ı kuru domates ile karşılanır. Kansere karşı koruyucu antioksidan bakımından zengindir, kalp ve diyabet içinde oldukça faydalı bir besindir.

Botanik adı: Solanum lycopersicum L.
Menşei: Türkiye’nin Aydın, İzmir, Manisa illeri
Çeşit: Roma
Hasat Zamanı: Ağustos
Ambalaj stilleri: Dökme (10 veya 5 kg’lık kartonlar), 100-500 g doybaglar, 100-200 g vakum tabaklar, 320 veya 210 cc cam kavanozlar

*Konvansiyonel ve Organik olarak üretim yapabiliyoruz.

100 gr kuru üzümde;

  • Enerji 212 kcal
  • Yağ 3 g
  • Sodyum 266 mg
  • Potasyum 1,565 mg
  • Karbonhidrat 56 g
  • Diyet Lif 12 g
  • Protein 14 g
  • C vitamini 101,8 mg
  • Demir 2,7 mg
  • Kalsiyum 47 mg
  • Magnezyum 81 mg

Paketleme Seçenekleri

GALERİ