İncirin tarihi M.Ö.8. yüzyıl antik Mısır'a kadar uzanıyor ve Mısır'dan Yunanistan'a yayılan incir,zamanla bölgede en önemli meyvelerden biri haline geliyor. İncirin yetiştirildiği ağaç, bir dut ailesinin üyesi olan Ficus ağacıdır (Ficus carica).
Günümüzde kuru incir üretiminin %60'ını Türkiye karşılamaktadır. Bu üretimin de yaklaşık olarak %70- 75'ini Aydın ilinde üretildiği, geriye kalan %25-30'luk kısmının da İzmir ilinde üretildiği belirtilmektedir.
Kuru İncir;
İncir içerisinde bulunan fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, B1 ve B2 vitaminler nedeni ile besin değeri açısından oldukça zengin lezzetli bir atıştırmalıktır. İçerisinde bulunan yüksek kalsiyum nedeniyle kemik sağlığını destekler,kalp-damar sağlığına,cilde ve sindirim rahatsızlığına iyi gelir.Aynı zamanda kuru incir yüksek lif içeren bir besin kaynağıdır, bu sayede diyabet hastalarına iyi gelir. Tabi ki ölçülü porsiyonlarla tüketilmelidir.
Botanik adı: Ficus Carica L.
Menşei: İzmir, Aydın, Türkiye
Çeşit: Sarılop
Hasat Zamanı: Ağustos, Eylül
Diziliş şekilleri (Tip): Natürel, Lerida, Pulled, Protoben, Layer, Garland
Ambalaj stilleri: Dökme (12,5 veya 5 kg mukavva kutularda), perakende poşetler: 50-1000 gr yastık poşetler, 200 – 1500 gr doybag poşetler, 200 – 500 gr, kartonet veya tabak (tahta / plastik/ köpük) 250 – 500 g.
*Konvansiyonel ve organik meyveler mevcuttur
*Bütün meyveler, doğranmış (kesme) ve ezme
100 gr kuru incirde;
- Enerji 250 kcal
- Karbonhidrat 63 gr
- Protein 3,3 gr
- Yağ 1 gr
- Diyet Lif 9,8 gr
- Şeker 47,92 gr
- Demir 2,03 mg
- Kalsiyum 162 mg
- Magnezyum 68 mg
- Fosfor 67 mg
- Potasyum 680 mg
- C vitamini 1,2 mg
- Çinko 0,55 mg